Hier voelen wij ons thuis

Stal Westfriesedijk is een stal met 25 boxen en 3 hectare weiland. In de zomer staan de meeste paarden in de wei en in de winter zorgen we er ook voor dat de paarden minimaal een halve dag buiten staan. De pesnionpaarden staan de hele dag buiten, als het weer dat toe laat.

Er is een gedraineerde all-weather tuftrijbak van 20x50 meter en een gedraineerde zandrijbak van 20x60 meter. De 20x50 bak wordt het hele jaar door gebruikt als rijbak, de 20x60 bak is ’s winters in gebruik als paddock. De zandrijbak wordt 's zomers omgetoverd tot springbak, wanneer daar vraag naar is, met gekleurde hindernissen en eventueel wat omgezaagde boomstammen. In de winter zijn in totaal 5 hindernissen beschikbaar om te gebruiken in de tuftbak.In beiden rij-bakken beschikken wij over voldoende verlichting.

undefined

Om te longeren is er een longerkraal van ongeveer 15 meter in doorsnede, deze is ook voorzien van all-weather tuft.

Elke pensionklant heeft de beschikking over een ruime zadelkast welke zich in een afgesloten ruimte bevindt. We hebben een groot dekenrek waar iedereen op zijn eigen rek de dekens kwijt kan.

De paarden staan in boxen van 3x3 meter en kunnen met hun hoofd over de deur naar buiten kijken. De bodembedekking bestaat uit vlas, dit absorbeerd zowel vocht als geur erg goed en kunnen prima de drollen “gewipt” worden.