Into

Edith Ruijgrok

Edith zit al vanaf haar vijfde jaar in het zadel. Begonnen op manege pony’s, maar ook mee met de buurman naar de draverij en het verzorgen en berijden van zijn dravers….een prachtige jeugd. Toen Edith 16 jaar werd kwam haar eerste eigen paard Whisper. Was het eerst recreatief, maar de wedstrijdkriebels kwamen al gauw.

Whisper was een goede leerschool, hij was heet maar ontzettend trouw. Na Whisper kwam Sketsch, daarna Zabor. Beiden hetzelfde ras als Whisper, de Russische Boedjonny. Met Zabor is Edith het meest succesvol geweest. Samen zijn ze Z samengesteld geworden en zijn ze een periode actief geweest in het KNHS trainingsteam voor doorstroming naar de Military. In dezelfde tijd was Edith actief in de drafsport en reed wekelijks monté koersen (draverijen onder het zadel). Beide takken van de paardensport waar het samenspel van kracht, snelheid en samenwerking tussen mens en paard ongelofelijk intens zijn!

Meest succesvol in de monté was Edith met Impuls Vrijenesse, een moeilijk maar dankbaar paard. Een draver in hart en nieren, hij gaf jou wat jij hem gaf, vertrouwen en een hechte vriendschap!

Op het entrainement werden de dravers ook wat dressuurmatig getraind, om het lijf los te houden en voor de afwisseling. Als zij niet meer geschikt waren voor de draverij, dan gaf Edith ze een basis mee als rijpaard en werd het paard verkocht als recreatiepaard. Edith haar passie is om de dravers om te scholen tot rijpaard en ze zo een tweede kans te geven op een fijn leven.