Wij runnen Stal Westfriesedijk

Edith

Edith zit al vanaf haar vijfde jaar in het zadel. Begonnen op manegepony’s, maar ook mee met de buurman naar de draverij en het verzorgen en berijden van zijn dravers….een prachtige jeugd. Toen Edith 16 jaar werd kwam haar eerste eigen paard Whisper. Was het eerst recreatief, maar de wedstrijdkriebels kwamen al gauw.

Whisper was een goede leerschool, hij was heet maar ontzettend trouw. Na Whisper kwam Sketsch, daarna Zabor. Beiden hetzelfde ras als Whisper, de Russische Boedjonny. Met Zabor is Edith het meest succesvol geweest. Samen zijn ze Z samengesteld geworden en zijn ze een periode actief geweest in het KNHS trainingsteam voor doorstroming naar de Military. In dezelfde tijd was Edith actief in de drafsport en reed wekelijks montékoersen (draverijen onder het zadel). Beide takken van de paardensport waar het samenspel van kracht, snelheid en samenwerking tussen mens en paard ongelofelijk intens zijn!

Meest succesvol in de monté was Edith met Impuls Vrijenesse, een moeilijk maar dankbaar paard. Een draver in hart en nieren, hij gaf jou wat jij hem gaf, vertrouwen en een hechte vriendschap!

Op het entrainement werden de dravers ook wat dressuurmatig getraind, om het lijf los te houden en voor de afwisseling. Als zij niet meer geschikt waren voor de draverij, dan gaf Edith ze een basis mee als rijpaard en werd het paard verkocht als recreatiepaard. Daar komt ook de passie van daan om hier op de boerderij de dravers om te scholen tot rijpaard en ze zo een tweede kans te geven op een fijn leven.

Danique Koning

undefinedDanique kreeg als tienjarige haar eerste pony Misty, een vosmerrie met karakter! Toen zij daar te groot voor werd kwam Bas, een driejarige stoere niet te grote draverruin. Bas was een geval apart, kon alles, maar gaf het niet cadeau. In 2006, toen Danique 12 jaar oud was, verhuisden Danique en haar moeder met hun twee dravers naar de net begonnen Stal Westfriesedijk Al snel was Danique niet meer weg te slaan tussen alle nieuwe dravers die op stal kwamen, ze moesten immers zadelmak gemaakt worden en dagelijks gereden worden.

Het gezegde `met de paplepel ingegoten worden` is meer dan toepasselijk op Danique, zij heeft vanaf het begin tot heden zeker 300 dravers onder het zadel gehad op onze stal. Alle facetten van de draver als rijpaard zijn haar bekend en kan op een begrijpelijke manier een draver de kneepjes van het vak leren. De galop aanleren is een specialiteit van Danique, die inmiddels een onmisbare spil in het bedrijf is geworden.

Ook is Danique actief geweest in de eventing- en springsport. Inmiddels heeft zij haar eigen jonge springpaard Elastique, een nakomelinge van de hengst Carambole. Daarnaast heeft Danique haar monté examen gedaan (draverij onder het zadel), heeft met Bemyguest mooie resultaten behaald en zal nog regelmatig op de drafbaan te vinden zijn!

Vrijwilligers

undefinedundefined

 

 

 

 

 

 

Bij Stal Westfriesedijk zijn ook nog een aantal vrijwilligers werkzaam die ons vooral in het weekend helpen. Vooral Anne en Marit hebben geen problemen met vroeg op staan en vinden het leuk om ons te helpen bij de voorkomende werkzaamheden. Anne is ons buurmeisje die haar paard thuis heeft staan maar ook hier af en toe de gezelligheid op zoekt. Marit heeft hier haar eigen paard in pension staan en is hier dus regelmatig te vinden.